Si bé és cert que totes les cerveses comparteixen 4 ingredients bàsics, com ja vam explicar a un article anterior, hi ha una gran diferència entre les cerveses artesanes i les industrials.

En una primera aproximació, es pot dir que la cervesa artesana és art, és virtuosisme i exclusivitat. La cervesa artesana és el resultat d’un caprici d’un mestre cerveser.

És per això que en el món de la cervesa artesana es pot donar curs a la imaginació, cosa que no passa amb la cervesa convencional, l’objectiu és produir milers de litres per maximitzar ingressos.

Et vam explicar quines són les principals diferències entre la cervesa artesana i la cervesa industrial!

Diferències entre cervesa artesana i cervesa industrial

L’auge de les cerveses artesanes arreu del món està corroborant (més si cap) les grans diferències existents entre una cervesa artesana i una de convencional. La diferenciació i l’exclusivitat han donat ales a un mercat que cada vegada està atraient a un públic més ampli.

Preparat per conèixer les diferències entre la cervesa artesana i la industrial?

Matèries primeres

La cervesa artesana es fabrica amb mim i cura. I, pel que fa a les matèries primeres, aquestes han de passar per un rigorós procés de selecció abans de formar part de l’elaboració de la cervesa.

Lloc de producció

Les grans productores de cervesa posseeixen gegantines fàbriques de cervesa, que produeixen tones de litres per ser distribuïts a nivell nacional i internacional. Un procés totalment automatitzat que no té res a veure amb la forma d’elaborar cervesa artesana, que es porta a terme en les anomenades “microcerveseries”.

Aquestes, són petites, i es caracteritzen per posseir la maquinària justa. Per això, el factor humà és essencial per a l’execució i el control en l’elaboració de la cervesa artesana.

Fermentació

Aquesta és una de les fases clau en l’elaboració de les cerveses.

En l’elaboració de tota cervesa sempre hi ha una primera fermentació. Així, un cop acabat aquest procés, la cervesa es queda sense CO2.

La diferència és que en el cas de les cerveses artesanes, es produeix una segona fermentació, obtenint-se un gas natural, sintetitzat per les pròpies llevats, i que és assimilat per l’organisme molt millor que el CO2 que se li sol injectar de manera artificial a les cerveses industrials.

Aquesta segona fermentació de les cerveses artesanes queda reflectida en el pòsit que queda en ampolles, i fins i tot gots. Aquest pòsit constitueix el llevat que ha sobrat. És totalment innocu.

Sabor i aroma

No cal ser un expert en la matèria per distingir, en dos gots de vidre iguals, quina és la cervesa artesana i quina la industrial. En efecte, la cervesa artesana posseeix colors més peculiars, i més cos.

Encara que el més diferent és el sabor i aroma: en les cerveses artesanes l’aroma és intens, i els sabors ben definits.

Per això cada vegada més, els consumidors valoren els tastos de cervesa artesana i la qualitat del producte. I no només això, sinó que a efectes de salut, una cervesa artesana multiplica els nutrients que pot oferir una cervesa industrial.

 

Vols comprovar les diferències entre la cervesa artesana i la cervesa industrial en primera persona? Acosta’t a La Cervesera Artesana i coneix el nostre art cerveser! Segur que les nostres cerveses artesanes et sorprenen!