Els tastos de cervesa artesana s’han convertit ja en una de les activitats d’oci més demandades entre el públic. No obstant això, per esprémer al màxim aquesta experiència s’ha de saber com tastar cerveses. Perquè la màgia de la cervesa artesana no només es troba en el gust: l’aroma o fins i tot la textura poden ser origen d’experiències meravelloses.

A punt per convertir-te en un veritable expert en tastar cerveses?

El tast de cerveses artesanes pas a pas

Sabríeu dir quin és el primer pas per poder tastar cerveses artesanes? Sí, servir la cervesa en un got. Per a això has de inclinar el got a uns 45º, i quan ja estigui gairebé ple, redreça el got fins que l’escuma tingui una gruix d’un parell de dits.

Un altre punt important que de vegades passa desapercebut és que la cervesa no ha d’estar excessivament freda. I és que les temperatures molt baixes maten les aromes i sabors que s’amaguen en les cerveses artesanes.

I ara, anem a veure quins són els següents passos …

1- Aparença

Pren el got de cervesa artesana entre les mans i comença a analitzar-la com si d’una inspecció policial es tractés. Explora les seves tonalitats, el seu color, com les bombolles de gas recorren el got fins a morir a la part alta, etc.

Les cerveses artesanes tenen una aparença peculiar i es distingeixen fàcilment de les convencionals.

2- El sentit de l’olfacte, a prova

En aquesta fase, hauràs de posar la mà a sobre del got, per tapar-lo i agitar-lo en lleus moviments circulars. Així, les aromes es podran percebre millor i podràs veure el nivell de retenció d’escuma.

Ja ha arribat el moment d’acostar-te el got de cervesa artesana al nas i percebre la seva aroma en tota la seva plenitud. Intenta detectar les diferents notes i endevinar els ingredients que es troben darrere. Perquè, ja saps que els mestres cervesers són artistes que fan volar la imaginació molt alt… De fet, et pots arribar a sorprendre molt dels ingredients que fan servir per elaborar cervesa artesana!

3- Sabor

El clímax dels tasts de cervesa artesana arriba amb aquesta fase. Primer has de donar 3 petits glops: el primer servirà per netejar el paladar, el segon per preparar-te per el que s’acosta, i amb el tercer ja podràs començar a gaudir del sabor.

La cervesa artesana ha de recórrer tota la teva boca, no tinguis pressa a empassar. Intenta detectar l’amargor i la dolçor, així com les notes de fruita.

Un consell? Deixar-se portar pel moment. Tancant els ulls i endinsant-te en un món de records originats per la combinació de sabors que t’està atorgant la cervesa artesana. Gaudir i tornar a gaudir. Aquest moment és teu i has viure-ho al màxim.

4- Avaluació

No cal ser un expert en cervesa per notar la diferència de sabor existent just després d’empassar la cervesa i el de després, quan ja fa uns minuts que has donat el glop.

Avalua aquestes diferències. T’agrada més el gust inicial de la cervesa o el de després?

Quin és el moment que més t’ha sorprès del tast? I, quin ha estat el tipus de cervesa artesana que més t’ha agradat del tast?

 

T’agradaria assistir a un tast de cerveses artesanes a Barcelona amb els amics, amb la família o amb la teva parella? Contacta amb nosaltres per inormar-te sobre la disponibilitat! Una experiència única que no et pots perdre!